Categorie archief: agenda

Efteling, Baron 1898

1 juli 2015 is  Baron 1898 in gebruik genomen. Toegegeven, er zitten nog wat kinderziektes in, maar dat neemt niet weg dat het veilig is om de attractie uit te proberen, als je durft… Baron 1898 is een fantastische belevenis. Wel een aanrader om ’s ochtends als eerste te doen en van tevoren weinig te eten en/of te drinken, als je niet zo’n sterke maag hebt. De grootste lol is dat je het uitgilt en lacht tegelijk, omdat je lichaam heel natuurlijk reageert met gegil en je lacht omdat je weet dat je feitelijk niks kan overkomen…Ben je bang?  ach, nog voordat je bent bekomen van de schrik van de vrije val naar beneden en je dit jezelf goed realiseert, zit je alweer in een kurketrekker of een andere draaiing, dus dat is wel zo prettig!  De vormgeving van de nieuwe attractie is ook wederom prachtig. Petje af! Niet zomaar een rollercoaster zoals in andere parken, maar ook nog eens prachtig aangekleed.

De Efteling heb ik denk ik nu al 50 keer bezocht. Al vanaf klein meisje ging ik er met ons gezin naar toe. Die traditie heeft zich voortgezet tot nu toe en soms zelfs wordt de Efteling meerdere keren per jaar bezocht.

Wat maakt voor mij de Efteling nou zo aantrekkelijk, dat ik er jaar in, jaar uit naar toe ga? De combinatie van attracties, die iedereen wel aanspreekt en voor zowel ‘groot als klein’ is.  Wil je romantisch, dan pak je de Droomvlucht, wil je spanning, dan pak je een rollercoaster. Ook zijn er genoeg plaatsen om te picknicken, lekker te wandelen op rustiger stukken, even je lekker laten rondvaren.

Voor jong en oud is er altijd iets te beleven. Ook de diversiteit van de verschillende horecagelegenheden spreken me enorm aan. Dat heb ik in andere parken in Nederland wel anders meegemaakt. Wil je chique en duur(der), wil je meer op ‘low budget’, zelf je eten meenemen, het is allemaal mogelijk en dat maakt voor mij het concept uniek, anders dan Disneyland Parijs. Toegegeven, de shows en de parades zijn fantastisch in Disneyland, maar de attracties vind ik minder leuk dan de attracties van de Efteling. Zelf eten meenemen wordt in Disneyland ferm afgestraft en de horecaprijzen zijn daar absurd. Bovendien is elke attractie van de Efteling bijzonder mooi vormgegeven ten opzichte van andere parken in Nederland.  Het oog wil ook wat. De meeste andere  pretparken met veel attracties zijn vrij kaal, zeker de parken met veel achtbanen.

Wat staat er nog op het verlanglijstje?  Overnachten in Bosrijk of in een themakamer van het Eftelinghotel. Partijtje golf erbij, zou ook leuk zijn.

Wat heb ik nog nooit gedaan in de Efteling en zal ik ook nooit doen? HET SCHIP, zelfs niet in het midden zittend… een knapperd die mij zo gek krijgt.

Chinees lichtfestival-China LIght Utrecht

Vandaag, 1e kerstdag,  zijn we naar het Chinees Lichtfestival-China Light Utrecht geweest in de Botanische Tuinen in Utrecht. Hieronder een impressie. Dit festival is nog t/m 4 januari 2015 te bezoeken. Kleurrijk en vrolijk. Dit is ook erg leuk om met kinderen te doen. Open vanaf 18.00 uur. Aanrader. Prijzen vallen mee, parkeren is gratis. http://chinalightutrecht.nl/nl

 

Scrapbook

Scrapbooken is leuk om te doen. Het is voor mij een stuk ontspanning, maar wel tijdrovend. Je kunt veel materiaal kopen om te scrappen, maar de Action heeft een leuk en uitgebreid assortiment en is betaalbaar. Ook kun je fotobewerkingssoftware gebruiken. Het voordeel daarvan (ik gebruik Photoshop Elements 11) is dat je het materiaal direct digitaal kan opslaan.
Voor een ander artikel over digitaal scrappen, klik hier.

Enkele voorbeelden:

Nicole,-scrapbook Nicoles-confetteria workshop-bonbons-maken-als-diplomeringsfeestje Kirsten-at-Tiffanys Kirsten,-scrapbook test2_bewerkt-1 stranddagje-scheveningen Poek Oxford-university-rooms poekiepoes-met-strik lente-2

Muzikaal entertainment in ‘old style’, back to the…..

Zaterdag 8 maart 2014 treedt er in Houten op: The Driftin’Five, met als thema ‘Let’s get back and enjoy old times’ Twee weken later ‘Back to the sixties and seventies’ Altijd gezellig zulke optredens. http://www.driftinfive.nl/optreden.htm

DRIFTIN-FIVE-2

Zo zijn er diverse leuke optredens van verschillende bands in het genre Boogie Woogie, Sixties, 80-90’er jaren etc. Altijd gezellig voor alle leeftijden. Je zult verbaasd zijn hoeveel jongeren veel nummers kennen.