Digitaal scrappen voor een timeline foto voor Facebook.

Een scrapbook maken is leuk, maar veel werk. Hierover had ik al eerder bericht. Digitale fotobewerking blijft een uitkomst, dus feitelijk digitaal scrappen. Als je de techniek eenmaal doorhebt is het heel simpel. Dit kan zijn van een alledaags kiekje tot fotoboeken, een nieuwe timeline foto voor facebook, een zelfgemaakte digitale kaart en nog veel meer.

Wil je je foto’s bewerken, dan is fotobewerkingssoftware onmisbaar. Er zijn vele, ook gratis programma’s op internet. Gimp is er één, maar er zijn er veel meer. De meeste nieuwee computers leveren tegenwoordig standaard fotobewerkingssoftware mee. Menig mobieltje is er tegenwoordig ook mee uitgerust. Ik blijf fan van Photoshop Elements van Adobe. In combinatie met een Wacom tablet ideaal.

Hieronder zie je foto’s voor mijn achtergrond van facebook, de timeline heb ik het dan over. De meest recente is de ‘herfstachtergrond’.

Je kiest in photoshop elements voor een nieuw bestand met een aangepast formaat. Breedte 851 pixels, hoogte 315 pixels. Alles wat hier mooi op staat, staat dus ook goed op je facebookprofiel. Vervolgens zet ik er een ‘paper’ overheen. Dit kan een willekeurige afbeelding zijn van internet, of een door jouw gefotografeerde papieren vel van een scrapblok.  Hou wel rekening met copywright. Daarbij kun je andere foto’s plaatsen, afbeeldingen uitsnijden etc…. en plaatsen waar jij ze wilt hebben. Er zijn vele apps, ook voor je mobiel. Ik vind het leuker om ze zelf te maken met photoshop elements. [bol_product_links block_id=”bol_55d0cbba240ad_selected-products” products=”9200000032548291″ name=”Photoshop” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”0″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

In Photoshop elements 13 (ik heb zelf nog 11) kun je hele albums maken en bewerken, maar je kunt ook zelf op internet plaatjes zoeken en d.m.v. magisch extraheren onderdelen ergens uit halen en deze verwerken in je layout van je foto. Natuurlijk kun je er nog veel meer mee, maar ik beperk me nu even tot scrappen.

Voor meer tips kun je me altijd een e-mail sturen. Bekijk ook eens filmpjes op youtube. Klik hier om naar het eerdere bericht te gaan over digitaal scrappen.

efteling header zee lente-3-fc

1 gedachte op “Digitaal scrappen voor een timeline foto voor Facebook.

  1. Pingback: Scrapbook | Marerijcke

Reacties zijn gesloten.