High & afternoon tea

In Amersfoort zijn diverse restaurantjes gespecialiseerd in high en afternoon tea: http://www.queens-amersfoort.nl/  Recent bezochten we  een theeschenkerij in Amersfoort www.theeschenkerijsomethingelse.nl en we zijn weer helemaal geïnspireerd. In de Grote St.Jansstraat 11 Hij wordt gerund door een echtpaar. Alle producten worden zelf gemaakt, vlees komt van de scharrelslager, heerlijke geurende theeën, maar een Iers biertje of een goed glas wijn kan ook geschonken worden. Het interieur is vooral boven erg gezellig, Engelse sfeer, leuke kleuren, serviesjes, schilderijen die eventueel te koop zijn en nog veel meer…kortom erg gezellig, uitstekende kwaliteit, handgemaakt, maar met redelijke prijzen. Voor een artikel over theeschenkerij El Dorado in Woudenberg, klik hier.

theesetOnze familie is dol op Engeland en we bezoeken het land dan ook zo vaak als kan. Al 25 jaar maak ik zelf afternoon teas. De recepten die ik zelf gebruik komen uit het boek “De Engelse tea” Clara ten Houte de Lange, een 90 pagina’s tellend boekje, uiteraard ook met muffins en brownies, maar niet te vergelijken met het supermarktspul, maar ook madeiracake, carrotcake etc, sandwiches, jams en marmelades, zoete en hartige taarten en nog veel meer. Het boekje dateert uit 1992,
isbn 90 215 1948 8

Bij zoiets gezelligs en huiselijks als een high, of afternoon tea zijn leuke presentatiedozen, etagères  en mooi serviesgoed natuurlijk mede sfeerbepalend. Zoekend op bol.com kwam ik de meest fantastisch leuke ‘must haves’ tegen. Een aantal zie je hiernaast staan, maar er is zoveel leuks, variërend van modern, helemaal van glas, pipstudio, Blond, boerenbont… afijn, ga zelf maar eens snuffelen.