tuin(en)/eigen tuin

Ik hou ervan om tuinen te bezoeken die ook kunst, beelden in de tuin hebben. Voor ‘echte’ natuurlijke omgevingen ga ik het bos in. De tuinen op deze website zijn allemaal combinaties van tuin en beeld.

Bovenstaande foto’s en hieronder zijn afkomstig uit Groot Honschoten/Teuge.De levenstuinen in Teuge zijn prachtig, http://www.levenstuinen.nl/  Elke tuin heeft een thema. Een aantal naar de chakra’s. Zo is de eerste tuin een rode, vanwege het 1e chakra. De laatste een witte, vanwege het 7e, of kruinchakra. Tussendoor zijn ook andere ‘tuinen’. De tuin van het geluid (met waterval en ruisend bamboe).  Hier slechts een impressie. Het volledige album staat op de facebookpagina van de ‘Levenstuinen’ onder het kopje ‘foto’s’ en dan ‘de Levenstuinen van het Groot Honschoten’

 

 

 

 

 

Japanse tuin

 

 

Ook in deze tuin http://www.denhaag.nl/home/bewoners/to/Japanse-tuin.htm weer een tempeltje. Het is een vrij klein park. Zelfs als je alles grondig bestudeert en foto’s maakt, ben je binnen drie kwartier klaar. Het park is het mooist in mei, juni, wanneer de talloze rododendrons bloeien. Ik was net iets te vroeg. Omdat het een vrij klein park is, in een park, namelijk in het landgoed Clingendael, is het leuk om ook in Clingendael rond te wandelen. Als je er dan nog niet genoeg van hebt, kun je altijd nog een wandeling maken op het strand van Scheveningen, dat binnen 10 minuten rij-afstand is.

Vijvertuinen van Ada Hofman

Bijzonder mooie tuinen, ooit door Ada Hofman geschapen en inmiddels overgenomen door haar dochter. In de zomermaanden, nu dus, op hun mooist. http://www.adahofman.nl/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De tuinen van Appeltern

Een groot  complex van ruim 200 modeltuinen. Variérend van romantisch, bloemrijk, tot modern. Het leuke van deze tuinen: ook nu nog van deze tijd, getuige de loungetuinen en de trendtuinen. Prachtige beelden, ook hier weer een mooie combinatie van kunst en tuin. Ik heb ze bezocht in juli 2011. Volgens mij in de late herfst ook heel mooi. De foto’s: slechts een zeer kleine impressie. Een bezoek waard.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eigen tuin

Een kleine impressie. De tuin is inmiddels redelijk onderhoudsvrij, maar nog niet af. Ik wil er nu vooral van ‘genieten’ door in de tuin te zitten, te lezen, kopje thee te drinken en niet voortdurend aan het tuinieren te zijn. Ik heb mij bij de herinrichting van de tuin laten leiden door de eerste drie van bovenstaande tuinen.