Keuken.

De keuken is in huis minstens net zo belangrijk. Eet- en relaxplek, kookplaats, voorraadplek en ontmoetingsplaats. Het maakt wel verschil of je een huis hebt met een open keuken of een aparte, dichte keuken. In het eerste geval, zeker met uitzicht vanuit de woonkamer op de keuken, is het raadzaam om het zo opgeruimd mogelijk te houden. Een impressie van enkele zaken bij bol.com  en andere sites vind je hier.

Kasten. 
Traditioneel en vooral praktisch zijn er nog de onder- en bovenkastjes, het aanrecht met de wasbak. Steeds vaker zie je losse kasten, trolleys, kookeilanden, boxen en planken als opbergruimte. Dat lijkt soms ingewikkeld en ruimteverslindend, maar dat hoeft niet zo te zijn. Out-of-thebox-thinking… is het sleutelwoord. Dan nog… ga je zelf experimenteren, zelf monteren van een keuken gekocht een woonwarenhuis als Ikea of een bouwmarkt, of laat je hem monteren door een keukenleverancier.

Keuken ‘gereedschap’.
Niets zo leuk als accessoires, maar ook noodzakelijk gereedschap als pannen, koffiezetapparaat, bestek, servies, messen, oven, voorraadbussen etc. zijn belangrijk. Ik mag graag kijken bij voor-thuis.nl en bij Ikea of Dille en Kamille.

Textiel.
De teloorgang van het keukentextiel gaat me aan het hart. Een mooi gedekte tafel met tafelkleed en/of lopers is toch heel bijzonder. Gelukkig kiezen steeds meer mensen voor in ieder geval passende handdoekjes, theedoeken, ovenwanten en schorten in de stijl van de keuken en de woonkamer.

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.