Spiritualiteit

Spiritualiteit, lichaam en geest.
Bachbloesems, orthomoleculaire therapie, natuurgeneeskunde,  fythotherapie, reiki, deeksha, homeopathie, voedingssupplementen, aromatherapie, tai chi, chi kung, yoga, spiritualiteit… dit zijn allerlei zaken die mij uitermate boeien en waar ik diverse opleidingen in heb gevolgd. Soms heeft het lichaam, maar ook de geest ondersteuning nodig. Dat kan met supplementen. Er zijn vele sites waar je zaken kunt bestellen. Drogisterij net is er slechts één van.

Liefst biologische voeding, is voeding voor het lichaam.
Leren is voeding voor de Geest.
Kunst is voeding voor de ziel.

Spiritualiteit en religie.
Wat doorgaans met “religie” wordt aangeduid en wat met “spiritualiteit” wordt aangeduid ligt vaak erg dicht bij elkaar. In strikte betekenis wordt er het bewustzijn mee aangeduid, dat de menselijke ziel of het menselijke innerlijk zijn oorsprong in een goddelijke of andere transcendentie heeft of in relatie staat tot een hogere werkelijkheid. De spiritualiteit is een bijzondere, maar niet noodzakelijk confessioneel begrepen religieuze levenshouding van een mens, die zich op het transcendente of immanent goddelijke Zijn concentreert respectievelijk op het principe van de transcendente  waarheid of hoogste werkelijkheid. (Bron: wikipedia).

Opleidingen, cursussen en trainingen.
Ik heb diverse opleidingen gevolgd. Orthomoleculaire voedingsleer. Homeopathie, fythotherapie, bachbloesem- en aromatherapie, massage, anatomie en ziekteleer, reiki 1,2 en 3, waarbij ik reikimaster ben.
Ook heb ik trainingen gevolgd, o.a. NLP, maar ook diverse trainingen bij Tom de Kok www.tomdekok.nl o.a. EFT en rapid healing.
Verder ben ik deekshagever. Kijk voor meer informatie eens op www.onenessnederland.nl als je wilt weten wat  Deeksha inhoudt.
In 2012 en 2015 heb ik opleidingen gedaan op het gebied van coachen en faalangstreductietraining.
Ook ben ik Acces Consciousness Bars© facilitator sinds april 2016.

Afgelopen jaren heb ik een aantal modules gevolgd bij Mariëlle Duindam in o.a. Bewust Creator, moeiteloos creeëren, houden van jezelf. Via een online programma heb je toegang tot de programma’s. Ook het platform met medecursisten werkt prima. Je motiveert en stimuleert elkaar en helpt elkaar te kijken naar de ‘blinde vlek’, als je er behoefte aan hebt, verplichte deelname is er niet. De modules zijn heel mooi opgebouwd met diverse opdrachten, achtergrondinformatie en filmpjes. Kijk eens rond of het wat voor je is:

wegblazer

http://www.e-act.nl/afflog/go?l=60&a=0&p=5584&f=019&url=http%3A%2F%2Fwww.marielleduijndam.com%2Fmoeiteloos-creeren-met-de-wet-van-aantrekking-combinatiepakket%2F

Boeken, kaarten, spreuken.
Er is zoveel materiaal te koop en op internet te vinden.  Er zijn zelfs websites als www.spiritueleboeken-kopen.nl dat het teveel wordt om op te noemen. Het is een eindeloos avontuur. Aan jou om steeds weer dat te gaan lezen of te gaan doen, wat op dat moment voor jou natuurlijk voelt.

Bol.com is één van mijn favoriete online winkels. Je kunt er zoveel meer bestellen dan alleen boeken en dvd’s en op alle gebieden. Ik koop er boeken, ook tweedehands, van Stephen Covey (de 7 eigenschappen van effectief leiderschap) o.a. tot een golftas aan toe..

Soms trek in online leuke kaartjes bij www.godinnenorakel.nl en www.padvanaanvaarding.nl

Spiritualiteit integreren in het dagelijkse leven is eigenlijk net zo normaal als ademhalen. Je praat er niet teveel over, je doet het gewoon. Je leest ook eens wat, probeert wat uit en verweeft het in je hele mens-zijn. Een voordeel is dat ik op een Vrije School werk, antroposofie. Alle goede dingen van allerlei religies en overtuigingen en stromingen samen laten komen, eclectisch heet dat. Dat is wat ik probeer te doen. Maar wel down-to-earth, want uiteindelijk moeten we het hier op aarde toch gewoon doen. Een mooie uitspraak is daarom :
”  We zijn geen menselijke wezens op een spirituele reis,
we zijn spirituele wezens op een menselijke reis.”
Stephen Covey
Dit soort spreuken kun je vinden op www.woordenvaninspiratie.be

Lichaam, innerlijke en uiterlijke verzorging.
Omdat ik jaren een praktijk Natuurgeneeskunde heb gehad en bijbehorende opleidingen heb gevolgd, weet ik als geen ander hoe belangrijk ook het lichaam is. Ons aards voertuig wil niet alleen eten-drinken-slapen, maar wil dit ook het liefst gevoed hebben met goede producten. Je uiterlijk is een weergave van je innerlijk, zowel qua gezondheid, als je emoties en zielenroerselen. Meditatie, zelfreflectie, zorgen dat je je goed voelt is belangrijk. Dit betekent ook het eten van goed voedsel, niet teveel suikers en vetten.

Meditatie, yoga, tai chi, chi kung (zie apart tabblad) zijn manieren om te ontspannen, wandelen in de natuur of bij de zee ook.
Ik ben een groot voorstander van aanvulling met voedingssupplementen, om diverse redenen. Vele aanbieders zoals www.vitaminshop.nl, http://drogisterij.nl. www.drogisterij.net en andere aanbieders zijn op internet te vinden. Het gemak van thuiswinkelen.

Voor wat betreft de uiterlijke verzorging ben ik gecharmeerd van www.thebodyshop.nl en www.rituals.nl Een bijzondere leuke shop vind ik de website: www.thebeautybakery.nl De pin-up stijl, de cupcake zeepjes etc…. zo’n enorm leuke site!

Natuurlijk hebben allerlei andere winkels en sites ook de heerlijkste producten. Wat je ook doet, verwen niet alleen je geest, door meditatie, rust en ontspanning, maar ook je lichaam!