Vogelopvang Woudenberg

Dinsdag 29 mei 2012 kom ik op het schoolplein aangelopen. Daar staat een leerling van me met een vrij jonge uil in zijn handen. Hij had hem gevonden in het fietsenrek, waar hij met zijn poot klem zat. De poot zag er gehavend uit, maar de vleugel des te meer. Nogal bloederig.

Zonder ook maar een moment te twijfelen besloot ik dat we naar de Vogelopvang in Woudenberg zouden gaan. Hier kom ik regelmatig met dieren, meestal gaat het daarna goed met ze. http://vogelopvangwoudenberg.nl/ Ik wil een warm pleidooi voor ze houden. Je kunt ze ook vinden op facebook en twitter. Elke donatie is welkom, hulp ook.

Goed, op het moment dat ik het zeg, komt de docente van de jongen net aanlopen en hoort mij zeggen dat ik rij en dat hij dus dan maar zijn les moet missen. Ik ga namelijk niet met een vogel in een doos rijden naar Woudenberg en de kans lopen dat hij uitbreekt en in de auto rondfladdert! Gelukkig geen probleem.

We werden weer warm onthaald door Helga. We schreven het diertje in, het bleek een ransuiltje te zijn. Er was gelukkig niks gebroken! De volgende dag nog eens gebeld en gelukkig kon hij al weer op zijn pootjes staan en had wat gegeten. Ondanks het eeuwige geldgebrek en zeker tijdens deze recessie wordt dat flink gevoeld, zijn er nog altijd mensen met hun hart op de goede plek! Namens de leerlingen….bedankt!