Halloween

Halloween. Kostuums, pompoenen uithollen, attractieparken, plaatjes, recepten, tips, halloweenfeestje.  Het world wide web wemelt van de tips, recepten, plaatjes…  Teveel om op te noemen. Kijk eens op www.halloween.startkabel.nl  of op andere sites.
Ook sites als pinterest.com tumblr.com en welke.nl hebben vele leuke afbeeldingen en tips.

Duivels Halloween
Niet iedereen is evenveel gecharmeerd van Halloween, getuige het volgende bericht:  http://www.omroepbrabant.nl/?news/200508702/Duivelse+Halloween+in+Werkendam+verboden,+SGP+krijgt+haar+zin.aspx We leven in een vrij land….. Persoonlijk vind ik het een fantastisch leuk feest, met een mooie achtergrond.

Attractieparken
Er is voor elk wat wils: wil je op een volwassen manier griezelen, dan kun je party’s aflopen, je kunt naar Movie Park Germany in Botrop, waar het park helemaal in Halloween gedompeld is. ‘s Avonds voor kinderen echt té eng, maar overdag is er speicaal voor hen (en iedereen die het anders te eng vindt) een aangepast programma. Een geweldig groot park, mooie shows, veel mooie achtbanen. Kaarten via vakantieveilingen of online, of met korting (10 euro) voor leden van de ANWB. De meeste pretparken hebben een kortingsactie online in de voorverkoop.
Dichterbij kunt je ook naar Walibi Fright Nights. Ook op facebook te vinden trouwens onder Halloween Fright Nights. Wij zijn daar zaterdag 12 oktober 2013 geweest. Helaas hadden we erg slecht weer. Aan het begin van de avond begon het te stortregenen. Het park is leuk aangekleed met pompoenen, strobalen en maïs. Er lopen ‘actors’ rond, die met name ‘s avonds (begint om 18.00 uur) als het al donker is, best eng zijn, vooral als je hun gezicht niet kan zien, of ze je onverwacht laten schrikken. Op de foto met zo’n scary persoon kan altijd. Wil je het echt eng hebben, dan moet je bijboeken voor de Haunted Houses. Het zijn er vier en per huis betaal je 5 euro extra op de toch best forse entreeprijs van 35,00 euro. Wij waren 25 euro in totaal goedkoper uit, door bij vakantieveilingen onze tickets te halen. Dat heb je, dankzij het biedsysteem, zelf in de hand. Hou er altijd rekening mee dat er nog 5 euro veilingkosten bijkomen en bepaal vantevoren tot welk bedrag je wilt bieden. Het nadeel is dat je van tevoren moet aangeven op welke dag je komt en dat is ‘tricky’. Wij liepen daardoor constant in de regen.
De achtbanen zijn geweldig, maar nu houden wij er daar ook enorm veel van.
Horeca: Dit is ronduit matig tot onvoldoende. Wij wilden, mede door de regen en de kou,iets warms eten en waren aangewezen op de frites en hamburger… We hebben een uur in de rij gestaan eer we aan de beurt waren. Vervolgens bleek dat allerlei mensen ‘alvast’ een tafel bezet hielden, terwijl iemand anders in de rij stond. Zo zaten mensen een uur aan tafel, terwijl er niet gegeten werd. Wij moesten uiteindelijk buiten, in de regen, half onder een parasol ons eten nuttigen. In de ruimte zaten mensen op de grond, of stonden te eten. Voor ons leuk om gedaan te hebben, maar niet voor herhaling vatbaar.

Voor kinderen is attractiepark Toverland dichterbij  en alleen maar leuk en niet zo heel eng.

Het park heeft veel te weinig horecafaciliteiten en dan met name ook gelegenheden waar ruim voldoende zitmogelijkheid is. Als ik dit vergelijk met de Efteling dan scoort de laatste aanzienlijk hoger. Voor elke beurs, voor elke smaak kun je eten, ziten, of buiten op een bankje eten, net wat je wilt. Top geregeld. Daar kan het management van Walibi wat van leren. Als ik het een ster zou moeten geven en dat is natuurlijk per persoon heel verschillend….

  • één ster voor de actors en het park in Halloweensfeer in het algemeen,
  • één ster voor de horeca
  • 3 sterren voor de achtbanen. Het was vier sterren geweest, als ik ook nog even lekker had kunnen gillen, maar het was echt gaaf en ik heb juist hard gelachen soms.
  • Pluspunt: tijdens Fright Night is het gratis parkeren en dat scheelt je dan weer 8 euro.

Halloweenkostuums en halloweengadgets.
Tegenwoordig kun je overal halloweenkostuums kopen, van de Action, Xenos, Kruidvat, warenhuizen, tuincentra aan toe. Als je zelf kostuums wilt maken, kun je patronen op internet vinden (gratis), maar je kunt vaak ook bij stoffen- en fourniturenzaken patronen kopen, zoals uit de Burda en de Young Burda. Ook zie je wel patronen verschijnen in Knippie ed. Kijk ook eens in een kringloopwinkel en gebruik je creativiteit en fantasie. Het hoeft niet altijd duur te zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.