Huis en decoratie, d.i.y.

Ik zal slechts een kleine impressie geven van ons huis. Vooral de zelf geknutselde dingen vind ik leuk om te laten zien. het interieur is veranderd. Van geloogd grenen naar wit. Omdat alles wat we leuk vonden hetzelfde was als hetgeen we al hadden, maar dan wit, heb ik besloten om alle geloogde grenen meubelen zelf wit te schilderen. Uiteindelijk is dat het goedkoopst en het mileuvriendelijkst. Ter inspiratie hebben we wel veel winkels afgelopen. Variërend van Ikea, Riviéra Maison, tot de diverse kringloopwinkels en zelfs tuincentra.

Het bovenblad van de geloogde eettafel en het witte onderstel is min of meer geïnspireerd door de prachtige tafel die we bij Riviera Maison zagen en een simpeler uitvoering bij de Karwei. Het bovenblad heb ik opgeschuurd met 10 meter schuurband en gedeeltelijk zelfs doorgeschuurd. Daarna is er een witte, beigeachtige beits/olie van de Ikea overgegaan voor een lichte whitewax effect. Het geheel is afgelakt met 2 lagen matte doorzichtige parketlak tegen vlekken. Boven de eettafel heb ik een alternatieve lamp geknutseld. Het frame is een lepel- en pannenrek van de Ikea. Om het metalen frame weg te werken zijn er nephangplanten op en onder gedrapeerd en vastgezet met tyeribs. De randen zijn afgezet met kant-en-klare takkenbossen, die al wit geschilderd zijn (diverse tuincentra, maar je kunt het zelf ook doen). Er hing al verlichting met twee lampenkapjes. Deze heb ik eraf gehaald. Ik heb de fitting eraf moeten knippen (was vastgeklonken). Daarna zijn de draadjes door het frame geduwd, heb ik er nieuwe fittingen  aangemaakt en sfeergloeilampen (energiezuinig) in gedraaid. Verder is het geheel opgesierd met leuke hartjes, kleine potjes met waxinelichtjes (denk om brand, dus ver genoeg naar beneden hangen), lintjes, vogeltjes (op de twee zijkanten twee kleine vilten tortelduifjes van atelier Tintangel).

Een door mijzelf gemaakt beeld.

De boekenkast wit schilderen was een enorme klus, zowel aan de binnen- als aan de buitenkant, maar een aanrader voor iedereen die zijn interieur wil opfrissen en/of een smalle beurs heeft. Je eigen meubels of meubels van de kringloopwinkel kun je dan een nieuw, 2e leven geven.

Mijn zelfgemaakte knutsels. In de tuin van een vriendin vonden we een struikje. Ik zag er meteen een wezentje in en plakte er oogjes op. Zo ook met het andere wezentje, door één van mijn dochters gevonden, die snapte dat haar moeder er wel weer iets grappigs van zou maken. De trol in het midden heet Wobbe, wiebelteen en is van atelier Tintangel.

Voor meer inspiratie kun je naar Pinterest, maar ook naar onderstaande websites.

Veel plezier in ieder geval.